Vårda huden med homeopati

Huden är kroppens största organ och kan råka ut för mycket. Förutom det allmänna slitaget som sker med saker som sol, rökning och föroreningar finns det yttre och inre faktorer som kan orsaka allehanda problem. Dina vanor, gener och kostvanor kan alla leda till allehanda hudåkommor, för att inte tala om kyla, allergier och olika sjukdomar som kan ha negativ inverkan på din hy.

Med en bra hudvårdsrutin och vissa livsstilsförändringar kan du komma till bukt med de flesta hudproblemen. För effektiva men naturliga metoder kan du skaffa ett antal homeopatiska läkemedel som kommer ge dig en frisk hy med ny spänst och fräschör. Det kräver lite tålamod, men resultaten kommer bli både synliga och långvariga.

Kom till botten med problemet

Det fantastiska med huden är att den berättar när något är fel. Är den irriterad blir den röd, är du trött tappar den sin lyster och är du stressad kan den få utslag eller bli torr. Varje problem kräver sin individuella behandling och det är mycket vanligt att hudåkommor orsakas av brist på viktiga ämnen som vitaminer och mineraler. Några exempel på vanliga symptom och vad de kan bero på är:

  • Utslag – kan vara hormonellt eller bero på vitaminbrist, särskilt A eller D
  • Torr hud och nariga läppar – brist på zink eller järn
  • Eksem – kan bero på brist på något B-vitamin
  • Håravfall – stress, B12 eller zinkbrist är några typiska orsaker

Ibland kan det räcka med att ändra på kostvanorna för ett friskare hud men det finns även bra homeopatiska läkemedel som kan hjälpa dig på traven. Med hjälp av exempelvis cellsalter kan du återfinna balansen både fysiskt och mentalt och med naturliga kosttillskott och superfoods fylls depåerna på för att öka ditt immunförsvar och få tillbaka energin. En homeopatisk läkare kan ge dig mycket bra läkemedel för att bota specifika åkommor eller att ge dig en välbehövlig boost för huden såväl som kroppen.

Skaffa bra rutiner

Huden behöver också bli omhändertagen på utsidan. Se till att ha en bra, daglig rutin som består av rengöring, återfuktning och reparation. Med en skonsam ansiktssåpa kan du göra rent din hud utan att slita på den och med en djupgående mineral-lera blir den mjuk och fri från toxiner. En skön aloe gel kan hjälpa mot finnar och irritation och med en ekologisk multikräm för kropp och ansikte får din hud extra mycket näring.