Så kan luftkonditionering förbättra din hy

Med hjälp av en luftkondtionering eller luftrenare kan du förbättra inomhusluften i hemmet. Det kan förbättra din hy, framför allt om du har problem med oren hy eller akne. Med en luftkonditionering renas luften från små partiklar och andra flyktiga ämnen som inte syns med blotta ögat, men som är dåligt för huden samt hälsan i övrigt. Renare inomhusluft kan vara lösningen till hudproblem för personer som provat mycket annat.

Känner du att inga krämer i världen hjälper mot din orena, torra eller dåliga hy? Då kan det vara en bra idé att se över luften runt omkring dig. Hyn påverkas nämligen negativt av dålig luft och föroreningar. Med en renande luftkonditionering. kan du en gång för alla få bukt med dina hudproblem. Här kan du läsa mer om hur det fungerar.

Förbättra luften hemma med luftkonditionering

Med en bra luftkonditionering eller luftrenare kan du få ett behagligare inomhusklimat som är bättre för din hy. Hos E-klok.se hittar du prisvärda och tekniskt avancerade luftkonditioneringar som gör att du kan reglera inomhusluften. Dels kan du ställa in temperatur, men du kan även reglera fuktigheten.

Air,Conditioner,Blowing,Warm,AirLuftkonditioneringen kan ha en renande effekt på inomhusluften vilket är bra för huden. Det är särskilt bra med luftkonditionering om du har oren hy eller akne. Om du har mycket torr hy bör du däremot vara försiktig när du använder luftkonditionering för att inte torka ut huden. Luftkonditioneringen minskar luftfuktigheten i rummet genom att dra vätska från luften. Den renande effekten är bra för alla hudtyper, men personer med mycket torr hy bör smörja ett extra tjockt lager av en återfuktande hudkräm för att ta vara på luftkonditioneringens renande egenskaper.

Luftkonditionering är särskilt lämpligt i hem med dålig luftkvalitet och ventilation. Föroreningar i inomhusluften syns inte med blotta ögat, men utgörs av små partiklar, flyktiga ämnen och gaser. Flyktiga ämnen, även kallat för VOC, kan komma från bland annat lösningmedel och transporter. Förutom hudproblem kan dålig inomhusluft även orsaka följande besvär:

  • Trötthet
  • Allergi
  • Dålig lukt

Kom ihåg att den naturliga luftfuktigheten inomhus varierar vid olika årstider och väder. På vintern är det många som får torr och fnasig vinterhy oavsett vilken hudtyp de har. Att ha koll på luftfuktigheten inomhus kan hjälpa för att motverka torr hy.

Så påverkas din hud av luften omkring dig

Portrait,Of,Gorgeous,Toothy,Woman,Presenting,Perfect,Smooth,Soft,IdyllicMånga tror att det endast är hudvårdsprodukterna som påverkar hur huden mår. Det stämmer dock inte riktigt, även om produkterna självklart spelar en viktig roll. Huden påverkas av en rad olika faktorer, bland annat kost, stress och luft. Dålig luft med luftföroreningar och smuts kan vara förödande för din hy. Det spelar inte så stor roll om du använder de bästa rengöringsprodukterna för ansiktet om inomhus luften inte är ren. Det kan däremot vara svårt att ta reda på hur inomhusluften påverkar just din hud. Om du känner att du redan testat många olika sätt för att få bukt med dina hudproblem utan resultat kan det bero på luften. Att investera i en luftrenare eller luftkonditionering kan vara lösningen för att få bukt med problemhy.