Få fin hy med hudvårdsrutiner

Att ha en hudvårdsrutin kan vara avgörande för att din hy ska vara fin och ha lyster. Det finns mängder av olika skönhetsprodukter och lika många olika rutiner man kan använda sig av. Ett tips är att köra en kortare vardagsrutin och någon gång i veckan göra en större variant där du rengör på djupet.

Hur din hudvårdsrutin ska se ut är ytterst personligt med vilka produkter du ska använda dig av och vilka steg du ska ta, men ett tips är att rengöra ordentligt då och då med en bra ansiktspeeling och smörja ditt ansikte varje dag med en bra dagkräm och en bra nattkräm.

Personlig hudvård

Allas hy är olika och därmed i behov av olika typer av hudvård och produkter.

”För att veta vilken typ av serie du bör investera i så är det hög tid att fundera över vad du har för hudtyp.” Så här säger tidningen Femina.

Har du en oljig hy, en torr hy eller kanske någon hudsjukdom du behöver anpassa dina produkter efter? För torr hy kan ett serum vara ett bra botemedel, för den oljiga hyn är rengöring väldigt viktigt och för problemhy gäller det att hitta den produkt som är anpassad efter just dina problem. Prova dig gärna fram för att hitta det produkter som passar bäst för dig.

Hudvård steg för steg

Vill du vara extra noga med din hy ska du följa detta program där du börjar med en rengöring, tvättar med toner, exfoliering och sedan ansiktsvatten. När din hy är ren smörjer du med serum, punktbehandlar om du exempelvis har en torr fläck eller en finne och sedan ansiktsolja. Därefter smörjer du ansiktet med ansiktskräm.