Så får du den vackraste och naturligaste hårförlängningen

Långt, svallande hår är mångas dröm, men det är inte alla som har förutsättningar att spara ut håret. Det kan till exempel bero på dålig hårkvalitet eller att håret tar lång tid på sig att växa. Vid sådana tillfällen är en hårförlängning den perfekta lösningen.

Men hur ska du då tänka när du vill göra en hårförlängning? Vilket hår ska du välja och till vilken salong ska du gå? Det absolut viktigaste är att du vänder dig till en riktigt bra salong eftersom det ger bättre förutsättningar för att resultatet ska bli riktigt bra. Här kan du boka hårförlängning hos duktiga och erfarna frisörer. Många försöker spara in pengar genom att gå till billigare salonger, men risken är då stor att komma därifrån besviken.

Vilken typ av hår ska du välja?

På marknaden finns flera typer av löshår att välja bland. En del varianter är syntetiska, medan andra är tillverkade av riktigt hår. Fördelen när du väljer äkta hår är att håret går att styla och locka precis som att håret skulle vara ditt eget. En syntetisk hårförlängning riskerar att smälta om du använder allt för hög värme. En sak som är värd att tänka på om du väljer naturligt hår är att välja en etiskt tillverkad variant. Tyvärr är hårindustrin en bransch där många kvinnor i fattiga länder utnyttjas, både som tillverkare och donatorer av hår. Väljer du en etisk variant vet du att håret är donerat och berett på ett rättvist sätt. Det finns också många sätt att fästa in håret, till exempel med tejp, clips och lim. Lim och tejp är permanenta varianter, medan clips går att sätta i och ta ur håret igen. Konsultera din frisör för att välja rätt typ av infästning för dig.

Viktigt att tänka på vid val av hår

  • Vill du kunna styla håret? Välj äkta hår
  • Var noga med att välja etiskt framställt hår
  • Konsultera din frisör för att få en infästningsmetod som passar dig

Skötsel och val av frisör

Du har säkert hört talats om en del misslyckade hårförlängningar. Ibland är kunden helt enkelt inte nöjd med resultatet av estetiska skäl. Ibland händer det också att kunder får biverkningar av hårförlängningen även om det är ovanligt. Här kan du läsa en artikel som handlar om problem med hårets infästning. Det är dock viktigt att påpeka att om du väljer en seriös frisör när du ska göra din hårförlängning så är riskerna att något går fel mycket små. Det är också viktigt att du sköter ditt hår rätt för att hålla förlängningen fin så länge som möjligt. Du bör aldrig låta en förlängning sitta i håret längre än tre månader. Har du valt naturligt hår går det bra att styla håret, men var noga med att inte använda för varma verktyg. När du ska sova är det bra att fläta håret för att undvika trassel och slitningar på infästningarna. Du kan tvätta ditt hår precis som vanligt, men välj bra produkter och fråga gärna din frisör hur du ska gå tillväga.