Inred snyggt med ditt smink

Om du är road av skönhet och smink har du förmodligen redan en ganska respektabel samling skönhetsprodukter. Krämer, skuggor, läppstift och nagellack samsas med borstar, parfymflaskor och ansiktsmasker, för att inte tala om alla små gratisprover du erhållit genom åren. Då kan det vara dags att göra allt detta till en del av din inredning.

sminkGör en kul och inspirerande sminkhörna i ditt hem som påminner om ett glamoröst, privat omklädningsrum i Hollywood eller inred ett snyggt sminkbord i badrummet om du har plats. Det kräver mindre än du kanske tror och resultatet blir både fint och inspirerande. Allt du behöver är en bra spegel, en väldesignad och praktisk vägghylla och några förvaringslådor och snart väcks din inre filmstjärna till liv!

Framhäv färg och form

Det roliga med skönhetsprodukter är att de kommer i all världens former och färger. Det här kan du dra nytta av i din inredning genom att du kompletterar med detaljer som framhäver flaskornas mönster, ögonskuggornas kulörer eller de stora och små sminkborstarnas former. Välj en vintage hylla med olika nivåer eller en kul rottinghylla som är ett konstverk i sig, och låt dina favoritprodukter stå i en genomtänkt ordning. Komplettera med en liten vas med torkade blommor i matchande färgskala eller smycka kanterna med pärlor och kristaller. En fjäderboa draperad över hyllan eller spegeln ger en air av teater och gamla foton av filmstjärnor ger en spännande effekt.

Förvara smart

byråTänk på att olika produkter bör förvaras på olika sätt. Parfymer och nagellack vill till exempel inte stå i direkt solljus och krämer vill gärna ha det lite kallt. Sminkborstar bör hållas rena så att bakterier inte får fäste och kan ge dig problemhud. Om du vill skydda ditt smink lite extra kan du satsa på att skaffa snygga förvaringslådor som samtidigt blir roliga inredningsdetaljer, till exempel:

  • Vit marmorlåda – elegant och organiserat för ansiktsmaskerna
  • Låga korgar – perfekt att samla alla nagellack i
  • Svart stenbricka – inte bara snyggt att se på, praktiskt att lägga alla hårsmycken i

Hur du sitter spelar också roll och därför bör din sminkhörna vara så ergonomisk som möjligt. Spegeln bör vara rakt framför dig och när du ska applicera ögonskugga är det extra viktigt att du kan stödja armbågen för att undvika darr och onödig belastning.

Gör en kul korg till gästerna

För dig som har ett allt växande antal minischampon och prover på allt från ansiktskrämer till läppstift är det inte ovanligt att de aldrig kommer till användning. Hur kul det än var att ta med sig den där fina tvålen från hotellvistelsen har den suttit där, inslagen och grann, under en lång tid och proverna som kom med den senaste sminkbeställningen har hamnat i byrålådan. Känner du igen dig i detta kan det vara kul att göra något med dem. Om du får besök ofta kan du till exempel samla allt i en fin korg och ställa fram i bad- eller gästrummet. Varför inte ta med korgen till jobbet och låta kollegorna eller besökande klienter prova på olika produkter? Att samla på sig för mycket kan vara ganska stressande och därför är det mycket trevligare om produkterna används.