Framhäv ditt ansikte med hijab

Många muslimska kvinnor vill känna sig bekväma och trendiga när de bär hijab, för att kunna ge ett representativt intryck på jobbet och med vännerna. När du bär hijab kan du också välja att använda makeup, vilket många influencers med hijab gör. Att bära sin hijab praktiskt och bekvämt är viktigt, och det finns flera olika sätt du kan knyta din hijab när du ska handla eller gå till jobbet.

Hos Hijab Factory är det enkelt att hitta en hijab som passar dig och din vardag. Här finns sjalar och hijab i många olika färger, tyger och storlekar. Välj bland välkända varumärken i hög kvalitet som tål många tvättar och som kan bäras under lång tid framöver. Du hittar produkter du kan använda till vardags, när du sportar och i större storlekar för extra komfort.

Ögon och ansikte

För att framhäva dina ögon är det viktigt att först lägga en bra basmakeup. Din hud behöver vara väl genomfuktad med kräm för ansikte och ögon. Glöm inte detta steg då en torr hud kan leda till att din makeup blir ojämn. Nästa steg är att applicera din foundation, som adderas med små klickar på näsan, i pannan och på hakan. Du kan tona ut din foundation med hjälp av en bred pensel som du arbetar med för att slippa alltför tydliga övergångar.

  • För att förstora ögonen kan du lägga en ljus linje vid vattenlinjen. Det gör att ögonen ser större och mer öppna ut.
  • För att din ögonmakeup ska passa bra med hijab kan du välja neutrala toner som är nära dina egna färger. Hit hör beige, bruna och grå toner.
  • Om du har en gyllene underton i hyn är det bra att välja varma toner, och om du är mörkhyad är det bäst med röda undertoner.

En mörkare hudton kräver mörkare färger, då det är viktigt att skapa en illusion där skuggning och färger ser ut att tillhöra dig på ett naturligt sätt. När du applicerar din foundation bör den läggas tunt på ögonlocket vilket skapar en bra grund för din ögonskugga. Du bör inte använda dig av krämögonskuggor, såvida du inte lägger till puder efteråt.

Att bära hijab

Hijab bärs idag av många kvinnor och är en viktig del av deras identitet. Med många olika möjligheter att knyta din sjal kan du ge precis det intryck du önskar. Du kan exempelvis välja stilarna ”Throwback”, ”Vela classic” eller ”Bowtie”. En hijab kan bäras på många sätt, men det enklaste sättet är att drapera en lång, rektangulär sjal direkt ovanpå huvudet. Därefter fäster du sjalen under hakan, och lägger den ena sidan av sjalen över din motsatta axel. Gör samma sak med den andra delen av sjalen. Sjalen ska därefter spridas över bröstkorgen så att den täcker framsidan av kroppen.

Modedesignern Iman Aldebe har formgivit slöjor till militär, polis och brandförsvar. Redan som barn ansåg hon att hennes kompisar klädde sig på ett omodernt sätt, och ville skapa ett piffigare mode för muslimska kvinnor. Hon designade den allra första slöjan avsedd för poliser år 2011, och polismyndigheten köpte in den strax därefter.