Därför blir skäggtransplantationer allt vanligare

Kvinnors olika skönhetsideal har varit kända i många år men detsamma kan inte sägas för den manliga sidan. Dock ser man nu ett ökat intresse för skäggtransplantationer och andra ingrepp hos män. Hur kommer det sig att intresset för detta ökar nu? Det får du reda på här!

Även om det inte talas öppet om det på samma sätt finns det skönhetsideal för män på samma sätt som kvinnor. Till exempel har alltid en tjock och grov hårväxt varit en symbol för manlighet. Det är en av anledningarna till att många tunnhåriga män valt att göra en hårtransplantation. Men även skägget är en symbol för just manlighet. Därför ökar också intresset för att göra en skäggtransplantation i Sverige eller utomlands.

Fler tänker på sitt utseende

I vissa kulturer är skägget väldigt förknippat med starka män. Dock är det långt ifrån alla som kan odla ett fullvuxet skägg på naturligt sätt. Det kan göra att vissa män mår dåligt och får sämre självförtroende. Även om det finns vissa knep för att öka skäggväxten är det svårt om du inte är född med rätt gener. Därför är det nu möjligt att göra en skäggtransplantation. Det är ett ganska kostsamt ingrepp men många tycker det är värt pengarna. Allt fler tänker idag på hur de ser ut och på att göra ett bra intryck på alla de möter. Därför har denna typen av ingrepp också blivit mer accepterade i samhället.

Göra det i Sverige eller utomlands

Det finns väldigt många kliniker i Sverige som utför denna typen av transplantationer men många söker sig också utomlands. Ett av de populäraste länderna att åka till när det kommer till skäggtransplantation är Turkiet. De är duktiga och har ofta ett lite billigare pris. Många av dem talar dessutom svenska så du kan känna dig trygg. Innan du ska göra en transplantation finns det några saker som du måste ta ställning till. Några av dessa är:

  • Har jag förutsättningarna för att göra en transplantation?
  • Är det värt pengarna?
  • Har jag testat allt annat för att få min skäggväxt att växa?

Börja med en första konsultation

En skäggtransplantation är ett ganska stort ingrepp och det är inte bara att gå in på en klinik och få det gjort. Du blir alltid inbjuden på en första konsultation där du får berätta mer om varför du vill göra transplantationen. Då kommer även läkaren se om du har förutsättningarna för att göra det. Som tur är kan de flesta göra en transplantation idag så länge de har tillräckligt med hårsäckar. Läkaren kommer fråga vilken typ av skäggväxt du har tänkt dig. De flesta kliniker använder en metod där de plockar hårsäckar från nacken och flyttar dessa till framsidan av ansiktet, där du vill att skägget ska växa. Du får även räkna med att det tar 3-4 månader efter operationen innan skägget börjar växa naturligt. Allt det här får du förstås förklarat av den klinik du väljer att gå till vid operationen. Sedan kan du ta ställning i lugn och ro.