Så blir du kvitt oönskad hårväxt

Hårväxt på fel ställe är inte alltid angenämt att ha. Men som tur är finns det olika behandlingar för att ta bort hårväxt permanent. IPL som förr endast gick att göra på en skönhetssalong är numer möjligt att göra hemma.

Att ha mycket och en synlig hårväxt kan för många kvinnor vara jobbigt. Det finns många metoder som du kan använda för att få bukt med din oönskade hårväxt på kroppen. Men alla metoder är mer eller mindre effektiva. En bra metod är exempelvis IPL som är effektiv att använda när behåringen är kraftig och åt det mörkare hållet. Det är möjligt att använda ipl hemma vilket är fantastiskt bekvämt och smidigt. Genom att göra det hemma kan du spara både tid och pengar.

Hitta en bra IPL-maskin

IPL innebär att en ljusstråle värmer upp hårsäcken vilket gör att den dör alternativt skadas. Det är färgpigmentet melanin som finns i huden som absorberar ljusenergin som sedan omvandlas till värme. Det är värmen i sin tur inaktiverar hårsäcken och försätter hårstrået i ett vilostadium. Det finns olika IPL-maskiner för hemmabruk. Du kan läsa olika recensioner för att hitta den bästa IPL-maskinen för dig. Det finns även andra skönhetsbehandlingar som du kan göra hemma för att boosta ditt utseende, allt från egna ansiktsbehandlingar till att färga bryn och fransar.

Tips inför IPL-behandlingen

Det finns några bra saker att tänka på när du ska behandla dig själv med IPL. Behandla endast ett ställ åt gången och behandla inte hud som är solbränd. Det är en fördel att testa maskinen på ett litet område innan du går vidare. Se till att huden är torr och ren innan du börjar. Det är även bra att låta håret växa lite innan du behandlar. Kortare stubb är bra. Efter cirka fyra behandlingar är hårborttagningen permanent. Du kan dock behöva återupprepa behandlingen efter cirka 12 månader. För dig som har mycket hårväxt kan IPL vara till stor hjälp.