Mar 172012
 

I fredags for jag iväg tillsammans med ett gäng journalister och skönhetsbloggare ut till Nacka Strand för att gå på Pür Minerals pressfrukost, med anledning av att det amerikanska mineralkosmetikamärket nu även lanseras här hemma i Sverige.

På plats fanns mycket vackra Lynnette Cole, som vann titeln Miss Tennessee och Miss USA år 2000. Lynnette har jobbat med det mineralbaserade kosmetikamärket Pürminerals i många år, och hon berättade en hel del intressant fakta för oss om det hudvårdande kosmetikamärket, och så visade hon så klart även upp merparten utav deras produkter.

Bland annat berättade Lynn om något som jag fann vara extra intressant, nämligen att Pür Minerals produkter är baserat på bland annat Kiralitet, vilket i Pür Minerals fall mycket enkelt förklarat innebär att de vid tillverkningen utav kosmetikan sorterat bort den skadliga halvan av molekyler, vilket ska innebära en högre koncentration av aktiva hudvårdande ingredienser utan sidoeffekter, såsom t.ex. hudirritation. Känner personligen att det låter väldigt bra om det fungerar som det är menat :)

(Kuriosa: Nobelpriset i kemi år 2001 handlade om just kiralitet, om hur vissa s.k. kirala molekyler kan användas för att påskynda och styra viktiga kemiska reaktioner. Upptäckten gjordes utav Dr William S. Knowles, professor Ryoji Noyori och professor K. Barry Sharpless. Vill du veta mer kila in hit och läs!)

Nu släpper vi fakta för ett tag och kollar in ett litet bildspam på några utav Pür Minerals produkter!

Här ovan ser ni hur Lynnette sminkar modellen med en del utav Pürminerals smink, och här nere ser ni det färdiga resultatet (Kameran hade dock tyvärr svårt att fånga upp alla fina nyanser, nja rättare sagt jag kan inte kameran som jag har lånat)

Här ser ni Pürminerals Brow Perfection – Brow Powder & Shaping Wax applicerade över Minnas ögonbryn.

Jag fastnade lite extra för Pürminerals Lava Rocks i nyansen Hot Rocks och Lip Gloss Golden Calcite, vilka också är några av Lynnettes favoriter. Läppstiften och ögonskuggorna såg också fina ut, men dumt nog testade jag aldrig hur de kändes. Kommer att berätta mer utförligt om några utav Pürminerals produkter framöver, när jag har hunnit gå igenom pressinfon.

Något annat som kan vara bra att veta är att Pür Minerals sägs passa alla hudtyper och åldrar, och sminket är ej testat på djur. Från denna vecka börjar Pür Minerals att släppas ut på salonger runt om i Sverige och eventuellt börjar märket även att säljas inom en snar framtid hos Eleven.se

Innan pressvisningen mötte jag upp ett skönt gäng välkända skönhetsbloggare och skribenter såsom Cecilia, Tina, Des, Delinda och Elin. På plats stötte jag även på Camilla vars blogg jag började följa för ett tag sedan och vackra Louise vars blogg jag nu kommer att börja kila in på lite då och då. Efter pressfrukosten gick vi alla vidare till SHR mässan Hud & Kosmetik.

Bildkälla: Alla bilder är tagna utav TotalBeauty.se

  4 Responses to “Nyhet! Pürminerals landar i Sverige”

 1. Ser ut att vara väldigt fina produkter! :) Hur var innehållet, utmärker sig PurMinerals som naturliga? Lava Rocks såg häftiga ut, fina förpackningar.

  Kul att träffa dig igen häromdagn på Une eventet, vi ses i Maj om inte innan! :) Kram!

  • Mona det var några frågor det… kommer precis som jag skrev att berätta mer utförligt om produkterna och innehållet längre fram på bloggen, kunde i och för sig ha berättat ännu mer i det här inlägget, men då skulle det ha blivit väldigt långt…

   Lava Rocks rockar ;) hihi nä, de ser väldigt fina ut och när jag har känt på dem lite mer och testat dem så ska jag berätta om dem här på bloggen. Ligger efter som en tok med en massa inlägg, så det kommer lite annat före.

   Det var kul att träffa dig med, vi ses i Maj :)

   • Ååååh, jag vill ha!!! Ska till Stockhol snart, kan jag köpa detta någonstans?? Och UNE, finns det på Åhlens eller??

    • Svarade dig även i din kommentar på Facebook, när det gäller Pür Minerals. Hoppas på att få svar från dem någon gång senast på måndag kväll.

     UNE finns på Åhléns, kommer att skriva om det märket senare på bloggen, förhoppningsvis någon gång under morgondagen eller på måndag.

 Leave a Reply

(obligatorisk)

(obligatorisk)