Maj 102012
 

La Roche-Posay EFFACLAR MAT

När jag för ett tag sedan fick pressreleasen för La Roche-Posay nya mattgörande fuktighetskräm så kom jag direkt att tänka på några utav er som läser min blogg, eftersom att jag vet att ni är några som har problem med blank och glansig hy.

En del av er har även börjat få problem med svettningar i bland annat ansiktet på grund utav förklimakteriet, vilket jag har hört kan vara väldigt jobbigt eftersom att sminket då har en tendens att rinna av ansiktet.

Jag blev så glad att jag spontant kände att detta är en produkt jag inte kan missa att tipsa om, men först hörde av mig till La Roche-Posay för att fråga om produkten även är lämplig för er som har det specifika förklimakterie-problemet.

Camilla som jobbar för märket i Sverige hörde av sig till en kollega utomlands för att få svar på min fråga, och i onsdags fick jag mitt svar: De har ingen studie på att rekommendera EFFACLAR MAT till kvinnor i övergångsåldern, men hon ser inget som skulle hindra det.. Därför tänkte jag att en av mina besökare som har detta problem med svettningar, ska få testa denna produkt… du vet vem du är så maila mig din adress, så kommer Camilla att skicka La Roche-Posay EFFACLAR MAT till dig :)

La Roche-Posay säger att EFFACLAR MAT är en mattgörande fuktighetscreme med dubbel verkan för en synlig och långtidsverkande effekt. Den gör huden matt och återfuktad och är en perfekt bas för makeup, bra för er som har problem med blank och glansig hy.

Det sägs att 1 av 4 kvinnor upplever problem med blank och glansig hud, och innan produkten släpptes ut på marknaden så genomfördes en klinisk studie med 150 kvinnor som testade EFFACLAR MAT från La Roche-Posay. Här nere kan ni läsa mer om effekten som produkten gav:

ANTI-SHINE: kliniskt bevisat att den ger både omedelbar och ihållande mattgörande effekt på huden.

ANTI-SHINE testresultatet visade:
• Lämnar ingen fet hinna på huden 100%
• Omedelbar mattgörande effekt 94%
• Huden är matt dag efter dag 90%

La Roche-Posay EFFACLAR MAT är:
• Oljefri
• Hypoallergen
• Formulerad med Absorberande Perlit som är utvunnet från Vulkanisk Jord. (vätskeabsorberande)
• Utan parabener

Produkten släpps nu ut till försäljning på ett flertal Apotek runt om i Sverige, och tuben är på 40 ml och kostar 169 kr.

Om La Roche-Posay EFFACLAR MAT fungerar som den är menad så tror jag att många personer kommer att kunna ha glädje av den! Har du testat något från hudvårdsmärket La Roche-Posay?

  4 Responses to “La Roche-Posay – EFFACLAR MAT”

 1. Låter som nåt att testa, har en blandhy som blir otroligt blank ibland men som måste smörjas noga för att inte fnasa. Så en sån här ska jag definitivt gå och klämma på :)

  • Hoppas att just ditt Apotek får in produkten. Hoppas också att produkten kan få bort din blankhet! Om du testar den och den fungerar för just dig, så får du gärna nämna det för mig här i inlägget. Hihi så klart även om produkten inte skulle fungera till belåtenhet…

   Jag brukar ibland gå till butikerna osminkad och utan hudvårdsprodukter, för att testa olika produkter. Tyvärr så är inte min hy målgruppen för just denna produkt, så det är ingen idé att jag testar den.

 2. det är något som ska absolut passa mig! min ansikte blir som en fet pannkaka… :-(

 3. Den låter jättebra! Jag har inga svettningar men blir lätt glansig. Så denna ska jag klämma lite på när jag hittar den!
  Jag har provat en kräm mot röd hy, lätt gröntonad med spf 15. Den tyckte jag inte om. Huden blev glansig, och den lade sig liksom ”utanpå”, kändes inte som den gav fukt alls.
  Denna låter i alla fall väldigt bra!

 Leave a Reply

(obligatorisk)

(obligatorisk)